9.12.12

Spanguolių trupininis pyragas

Šis rudeniškas pyragas yra geriausias pasirinkimas gurkšnojant arbatą vėjuotais vakarais. Trupiniuotis išsiskiria netikėtu rūgšių spanguolių skoniu, tiksliau tuo jis ir yra įpatingas.
Įdarui:
·                     700 g obuolių
·                     500 g šviežių arba šaldytų spanguolių
·                     75 g cukraus
·                     2 šaukštai obuolių arba spanguolių sul
·                     ių
Trupiniams:
·                     450 g miltų
·                     250 g sviesto
·                     2 šaukštai cukraus
·                     1 šaukštelis druskos
·                     6 šaukštai šalto vandens
·                     100 g avižų dribsnių
Miltus persijokite į dubenį, suberkite druską ir cukrų, išmaišykite. Šaltą sviestą supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite į miltus ir gerai išminkykite. Galiausiai įpilkite šalto vandens ir suminkykite vientisą tešlą. Darykite rutulį, įvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite šaltai 1 valandai, o geriausiai palikti per naktį.
Puode sumaišykite luptus ir kubeliais pjaustytus obuolius, spanguoles, sultis ir cukrų. Maišydami užvirkite ant vidutinės ugnies. Virkite maždaug 5 minutes, kol spanguolės sutrūkinės ir atsiradusios sultys šiek tiek sutirštės. Supilkite į sviestu pateptą kepimo indą.
Atšaldytą tešlą sutarkuokite. Trupinius, sumaišytus su avižiais dribsniais, paskleiskite ant spanguolių ir obuolių įdaro. Lengvai paspauskite rankomis. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių pagal Celcijų, apie 40 min.arba kol gražiai pagels. Iškepusį trupiniuotį palikite 10 min.pravėsti. Tinka su vaniliniais ledais.  

No comments: